İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) Başvuruları Başlıyor

2022 BURSLULUK SINAVI GENEL BİLGİLENDİRME

Genel Bilgiler

Ø  9, 10 ve 11'inci sınıflara yönelik olarak İOKBS, 4 Eylül 2022 tarihinde Türkiye saati ile saat 10.00'da yapılacaktır.

Ø  Sınav başvurusu 21 Nisan 2022 – 13 Mayıs 2022 tarihleri arasında yapılacaktır. Başvuru şartlarını taşıyan öğrencilerin başvurusu okul müdürlüğünce sistem üzerinden onaylanacaktır.

Ø  Öğrencinin sınav giriş belgesi  sınav tarihinden en az 7 gün önce yayımlanacaktır.

Ø  Sınav sonuçları 23 Eylül 2022 açıklanacaktır.

Ø  Sınavda Türk Dili ve Edebiyatı, Matematik, Fen Bilimleri (Fizik, Kimya ve Biyoloji), Sosyal Bilimler (Tarih, Coğrafya ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi) derslerinden 25'er soru sorulur.

Başvuru Şartları

Ø  Sınavın yapıldığı ders yılında okul değiştirme yaptırımı/cezası almamış olmak

Ø  Ailenin 2021 senesi yıllık gelir toplamının kişi başına düşen toplam miktarın te 18.160 (onsekizbinyüzaltmış) TL'yi geçmemesi gerekir. Aile gelirinin tespitinde ailenin 2021 yılında elde ettiği tüm gelirleri esas alınacaktır.

Gerekli Belgeler

Ø  EK-1 Öğrenci Ailesinin Maddi Durumunu Gösteren Beyanname

Ø  Velinin ve eşi çalışıyor ise aynı zamanda eşinin, bütün yıllık gelir durumunu gösteren vergi dairesi, muhasebe birimi veya ilgili kişi, kurum ve kuruluşlardan alınacak 2021 yılına ait 12 aylık toplam gelirlerini (çalıştığı ve çalışmadığı aylar ile birlikte) gösteren belge.

Başvuru işlemleri

Ø  Öğrenci velisi, çocuğunun başvuru şartlarını taşıması hâlinde, öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlüğünde sınav başvurusunu yapabilecektir.

Ø  Öğrenci velisi, "EK-1 Öğrenci Ailesinin Maddî Durumunu Gösteren Beyanname" ve eklerini, okul müdürlüğüne teslim edecek ve başvurunun yapılmasını sağlayacaktır.

Yayın: 13.04.2022 - Güncelleme: 13.04.2022 11:16 - Görüntülenme: 283