T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
NEVŞEHİR / GÜLŞEHİR - Şehit Hamide Sibel Çetinkaya Anadolu Lisesi

NEVŞEHİR İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ LİSE ÖĞRENCİLERİ İÇİN "ŞİDDETE KARŞI BİZ DE VARIZ" TEMALI ŞİDDETSİZ TOPLUMUN TEŞVİKİ, ŞİDDETİN ÖNLENMESİ VE FARKINDALIK YARATMA KONULU AFİŞ YARIŞMASI

T.C

NEVŞEHİR İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

LİSEÖĞRENCİLERİ İÇİN "ŞİDDETE KARŞI BİZ DE VARIZ" TEMALI ŞİDDETSİZ TOPLUMUN TEŞVİKİ,  ŞİDDETİN ÖNLENMESİVEFARKINDALIK YARATMA KONULU AFİŞ YARIŞMASININ ŞARTNAMESİ

 

 

1. YARIŞMANINADI:

 

 

Nevşehir GeneliLise ÖğrencilerineyöneliködüllüAfişYarışması

 

 

2. KONUSU:

 

"Şiddetsiz Toplumun Teşviki,  Şiddetin Önlenmesi ve Farkındalık Yaratma konulu tüm LiseöğrencileriiçinNevşehir il genelindedüzenlediğimiz Afişyarışmasının şartnamesidir.

 

 

3. YARIŞMA TAKVİMİ

 

 

Yarışma Duyurusunun Yapılması

04.11.2021

Okul Müdürlükleri Tarafından Birinci Seçilen Eserlerin İlçe Millî Eğitim Müdürlüklerine Teslim Edilmesi

15.11.2021

İlçe Millî Eğitim Müdürlükleri Tarafından Dereceye Giren (1.2.3.) Eserlerin İl Millî Eğitim Müdürlüklerine Teslim Edilmesi

17.11.2021

Dereceye Giren Eserlerin İlan Edilmesi

19.11.2021

 

4. KATEGORİ:

 

 

·         Tüm Lise Öğrencileri

 

 

5. YARIŞMANINAMAÇLARI:

 

 

·         Nevşehirİl Milli EğitimMüdürlüğü Özel EğitimRehberlik Hizmetleri Şubesi tarafındandüzenlenen Afiş yarışması ilegençlerin, Şiddeti Önlemekonusunda farkındalıklarınıarttırmak

·         Şiddeti Önlemekonusundasadecefiziksel olarak değil; diğer şiddet türleriolan sözlü/ duygusal/psikolojik, ekonomik konularındadaöğrencileri bilinçlendirmek

·         ŞiddetiÖnlemeÇalışmalarınadikkatçekerek"Aileİçiİletişim'igüçlendirmeyekatkıda bulunmak

 

·         Gençleri"Sosyal Sorumluluk" çalışmalarınateşviketmek,

·         Gençlerin topluma aktif bireyler olarakkatılan, kendilerini ve çevresini geliştiren ve sorumluluk alabilen insanlarolarak yetişmelerinekatkısağlamak,

·         Ödüllerileöğrencilerimiziteşvik etmek vegündem oluşturmak

·         Gençlerebuyarışmailekendilerinivegerektiğindeülkemizi,ulusalve uluslararasıbenzer yarışmalardatemsil edebilmelerini sağlayacak tecrübelerkazandırmak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

6. YARIŞMANINYÜRÜTÜLMESİ:

 

 

Bu yarışma, NevşehirİlMilliEğitimMüdürlüğüÖzel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Şubesi tarafından koordine edilip yürütülecek olup,Nevşehir il genelindeMilliEğitimBakanlığı'nabağlıtümresmiveözelkurumlardalisedüzeyinde öğrenimgören tümöğrencilerin katılımına açıktır.

 

 

7. KATILIMŞARTLARI:

 

 

·         Yarışmayakatılacakolanöğrenci,NevşehirgenelindeMilliEğitimBakanlığı'nabağlı tümresmiveözeleğitim-öğretimkurumlarının birinde lisekademesinde eğitim görmelidir.

·         Yarışmayakatılım tamamen ücretsizvegönüllülük esasına göredir.

·         Her öğrenci yarışmayayalnızca1 (bir) afiş ilekatılacaktır.

·         Seçici kurul üyelerinin birinci dereceden akrabaları yarışmayakatılamaz.

·         ÇalışmalarınkullanılmasıvepaylaşımıileilgilitümhaklarNevşehirİlMilliEğitim Müdürlüğü'neaittir.Doğabilecekhukukisorumluluköğrenciveveliyeaittir.Nevşehir İlMilliEğitimMüdürlüğüsorumlututulamaz.Başvurunun yapılmasıve başvuru sürecinin tamamlanmasışartların kabul edildiğinibeyan eder.

·         Gönderilecekolanafişindahaöncedenherhangibiryarışmayakatılmamışve herhangi bir yerdeyayınlanmamış olmasıgerekmektedir.

·         Yarışmaya katılacak olan eserleri, yarışma takvimi doğrultusunda okullar İlçe Millî Eğitim Müdürlüklerine teslim edecektir. (Merkez ilçede bulunan okullar direk İl Millî Eğitim Müdürlüğüne teslim edeceklerdir.) İlçe Millî Eğitim Müdürlükleri de ilçede oluşturulan komisyon tarafından ilçe 1., 2. ve 3'üncüsünü seçip İl Millî Eğitim Müdürlüğü Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Şubesine teslim edeceklerdir.

 

·         Başvurusunu tamamlayan her katılımcı etkinlik şartnamesinin tüm hükümlerini kabul etmiş sayılır.  Uygulama esaslarındayeralmayan konularadairtakdiryetkisi,NevşehirİlMilliEğitim Müdürlüğü'ne aittir. Tüm katılımcılarbu şartları kabul etmiş sayılır.

·         Yarışma sonuçlarınaherhangi bir itirazkabul edilmeyecek olup jürinin verdiğikararlar kesindir.

 

·         Afişler 50/70 ebatında düzenlenmelidir.

 

8. UYGULAMAYA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR:

 

 

·         YarışmanınduyurusuresmiwebsayfalarıveNevşehirİlMilliEğitimMüdürlüğütarafından resmiyazıileyapılacaktır.

 

 

·         TeslimedilenafişlerintamamıarasındanNevşehirİlMilliEğitimMüdürlüğütarafından oluşturulan seçici kurulbirinci, ikinci veüçüncüleri aşağıda belirlenen kriterlere göre değerlendirip belirleyecektir.

 

 

 

SIRA

KRİTER

PUAN

1

Mesaj/Konu/Temayı yansıtma

25 Puan

2

Renk uyumu, biçim ve boyut

25 Puan

3

Görsel devamlılık, Bütünlük ve Vurgulama

25 Puan

4

Özgünlük ve Fark edilirlik

25 Puan

TOPLAM

100 Puan

 

 

 

·         Dereceyegirenlerin isimleri resmi sosyal medya hesaplarında ve kurum web sitesinde yayınlayacaktır.

·         İlk 3'e giren eserler İl Millî Eğitim Müdürlüğünce ödüllendirilecektir.

 

 

·         NevşehirİlMilliEğitimMüdürlüğü,şartnamede belirtilenhususlara uygunolanNevşehir genelindekitümlisedüzeyindeeğitimverenokullarınyarışmaya katılması hususunda gerekliduyuru veyazıların okullaraulaşmasınısağlayacaktır.

 

 

Ø  Geneldeğerlendirmeyiyapacakseçicikuruliçinbilgili veşartlara uygunolantecrübeli öğretmenlerNevşehirİlMilli Eğitim Müdürlüğütarafından görevlendirilecektir. Kurul İl Millî Eğitim Müdürlüğüne teslim edilmiş olan tüm eserleri değerlendirecektir. Değerlendirme sonucunda Nevşehir birinci, ikinci ve üçüncülerini belirlenecektir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 06.11.2021 - Güncelleme: 06.11.2021 09:18 - Görüntülenme: 426
Kaynak: NEVŞEHİR İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
  Beğen | 1  kişi beğendi