T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
NEVŞEHİR / GÜLŞEHİR - Şehit Hamide Sibel Çetinkaya Anadolu Lisesi

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI DOĞA YÜRÜYÜŞÜ

Cumhuriyet Bayramının 94. Yılında Okulumuz Tarih Yaşam Kulübü öğrencileri Gülşehir´de bulunan Sessiz ve Keşfedilmeyi bekleyen Pınarbaşı Öz-Kuru dere Vadisi ve Kızıl katmaya 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla 150 öğrenci ve 14 öğretmenden oluşan bir ekiple Cumhuriyet ve Doğa yürüyüşü gerçekleştirdiler.

Yaklaşık 12 km süren yürüyüş sabah Gülşehir'deki Cumhuriyet Bayramı kutlama programından sonra 12.00'da başladı. Yaklaşık 4 saat süren yürüyüş 16.00'da sona erdi.

Tarih Yaşam Kulübü adına öğrencilere açıklama yapan danışman öğretmen Tayfur URGENÇ; 

Bugün Cumhuriyetimizin 94. Yılı, Bugünlere nasıl geldik.
Ya İstiklal, Ya Ölüm! Parolası ile başlayan kurtuluş mücadelesi, emperyalizme ve işbirlikçi hainlere karşı başlayan özgürlük mücadelemizin demokratik yaşam ile taçlandığı, son Türk devletinin tescil günüdür.
19 Mayıs 1919'da projesi yapılan, 23 Nisan 1920' de temeli atılan 29 Ekim 1923'te inşaatı tamamlanan Cumhuriyet dünyada eşi benzeri olmayan bir azim ve inanç anıtıdır.

Avrupa´nın milletimizi, ülkemizi esaret altına aldığını zannettiği, hasta adam diye nitelendirdiği yıllarda yeni bir lider Mustafa Kemal Atatürk; Türk milletine önder oldu. Yıkılmış dökülmüş bir millete ulus olduğunu öğretti. Vatan mefhumunu hatırlattı. 
Sonra;
Yeni bir çocuk doğdu ve bu çocuğun adı konulmalı idi. Egemenlik kayıtsız şartsız milletin olduğuna göre çocuğun adı cumhuriyet olmalıydı. 
İşte 29 EKİM 1923 yeni Türk devletinin adının konduğu gündür.
Mustafa Kemal cumhuriyetin ilan edilmesinin önemini 10.yıl nutkunda şöyle belirtiyor; 
"Az zamanda çok büyük işler yaptık. Bu işlerin en büyüğü, temeli, Türk kahramanlığı ve yüksek Türk kültürü olan Türk cumhuriyetidir.'' Dedi.

Okul Müdürü Nuh KORKMAZ; Milli değerlere, kültürel ve sosyal etkinliklere büyük önem verdiklerini belirterek zaman zaman eğitim ve öğretim faaliyetlerini dört duvar arasından çıkartarak gerçekleştirmekteyiz. Bugünde Cumhuriyet bayramına vurgu yapmak için Cumhuriyet temalı vadi yürüyüşünü gerçekleşirdik. Yürüyüşe katılan öğrenci ve öğretmenlere teşekkür ederek, Yürüyüşün gerçekleşmesindeki katkı ve desteklerinden dolayı Okul Aile birliği başkanı, Baten Enerji müdürü Özgür Yıldırım'a teşekkür etti.

 

 

01-11-201701-11-201701-11-2017

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 01.11.2017 - Güncelleme: 29.05.2021 16:11 - Görüntülenme: 334
  Beğen | 0  kişi beğendi