T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
NEVŞEHİR / GÜLŞEHİR - Şehit Hamide Sibel Çetinkaya Anadolu Lisesi

Gülşehir Anadolu Lisesi Doğaya Saygılıyım, Çevreye Duyarlıyım Projesini Gerçekleştirdi.

Gülşehir Anadolu Lisesi Tarih Yaşam Kulübü tarafından yapılan projede Okulda okuyan yaklaşık 100 öğrenci ve 14 öğretmen Çat Vadisi- Gülşehir Açıksaray Mantarkaya yürüyüşünü gerçekleştirdi. Yürüyüşe Okul Müdürü Nuh KORKMAZ, Müdür Yardımcısı İdris GÜRDAL, Öğretmenler Tayfur URGENÇ, İlhan EKİCİ, Fatih KOLUKISA, Harun AKIN, İskender ALÇAY katıldı. GAL. Tarih Yaşam Kulübü ve gönüllü öğrencilerden oluşan yürüyüş ekibine Kulübün Danışman öğretmeni Tayfur URGENÇ rehberlik yaptı.  Kapadokya bölgesinin oluşumunu, bölgenin tarihsel geçmişini anlattıktan sonra vadi hakkında kısa bir bilgi verdi...

Tayfur Urgenç sözlerini "Bu coğrafyada binlerce yıldır yaşayan insanlar ve doğal coğrafi olaylar burasını dünyada benzeri olmayan yürüyüş parkurlarına çevirmiştir. Sabah gün doğumu ile başlayan bu yürüyüşler, bir peribacası üzerinden gün batımına kadar sürebilmektedir.  Bu yürüyüşlerde size eşlik eden kelebekler, güvercinler, bülbüller ve güneşle ahenk arz eden renk cümbüşlerini hissetmek ve görmek bu coğrafyayı eşsiz kılmaktadır. Bu coğrafyanın oluşumu 100 milyon yıllık bir süreç... Düşünsenize 100 milyon  yılda oluşmuş bir vadinin içerisinde dolaşıyorsunuz,  Mantarkaya'nın etrafında oturuyorsunuz. Erciyes ve Hasan Dağı´nın püskürttüğü lavların Güllüdağ ile de desteklenmesi ile  sert bazaltın arasında oluşan çatlaklardan sızan sular, rüzgar ve yağmur  bize bu muhteşem peribacalarını Mantarkaya'yı, Çat vadisini ve diğer vadileri oluşturdular." Diyerek tamamlayıp yürüyüşü başlattı.

 

Tarih Yaşam Kulübü başkanı Kübranur KÜÇÜK duygularını; Gülşehir'de yaşamama rağmen Açıksaray ve Mantarkaya'yı ilk kez gördüm, okulumuzda bir çalışma yapmıştık kaç kişi bu vadiyi biliyor Mantarkaya'yı gördü. Çok üzücü bir istatistik ortaya çıktı bunun üzerine Tarih Öğretmenimiz Tayfur URGENÇ rehberliğinde "Doğaya Saygılıyım, Çevreme Duyarlıyım" projesini gerçekleştirmeye karar verdik. Arkadaşlarımızla çok mutlu bir gün geçirdik yaklaşık 9 km'lik yürüyüşümüz esnasında sudan geçmek için doğal köprüler oluşturduk. Zaman zaman kuş ve güvercinlerle yürüyüş yaptık. Bülbül sesleri içerisinde yürüyüşümüzü tamamladık. En kısa zamanda tekrar yürüyüş planı yapmayı planlamaktayım. Diyerek ifade etti. Okul Müdürü Nuh KORKMAZ; öğrencilerin akademik başarısının yanı sıra Sosyal ve Kültürel faaliyetlere de önem vermekteyiz. Öğrencilerimiz 2016 YGS'de ortalama başarı puanlarını bir önceki yıla göre 46 puan artırdı. Bu akademik başarıları sosyal faaliyetlerle destekleyerek öğrencilerimizi hayata hazırlamaktayız dedi.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 03.05.2016 - Güncelleme: 12.06.2021 09:28 - Görüntülenme: 989
  Beğen | 0  kişi beğendi