T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
NEVŞEHİR / GÜLŞEHİR - Şehit Hamide Sibel Çetinkaya Anadolu Lisesi

Türk Kültüründe "Nevruz´un Önemi ve Tarihi Gelişimi" Adlı Konferans Yapıldı.

Okulumuz konferans salonunda GAL Tarih-Yaşam Kulübü ve 11/B sınıfı öğrencilerinin projelendirdiği Sosyal sorumluluk projesi olarak "Nevruz; Birlik ve Beraberlik Günüdür." İsimli etkinlik gerçekleştirdiler...


Okulumuz konferans salonunda GAL Tarih-Yaşam Kulübü ve 11/B sınıfı öğrencilerinin projelendirdiği Sosyal sorumluluk projesi olarak "Nevruz; Birlik ve Beraberlik Günüdür." İsimli etkinlik gerçekleştirdiler.

Etkinlik kapsamında Okulumuz tarih öğretmeni Tayfur URGENÇ;  Nevruz'un önemini ve tarihi gelişimini vurguladıktan sonra;

              Nevruz ;  aşktır

            Nevruz, barıştır.

            Nevruz; sevgidir, yardımlaşmadır, kardeşliktir, hoşgörüdür...

            Nevruz, birlik ve beraberlik günüdür.

            Nevruz; bahçenin en güzel gülüdür, bütün Türk dünyası için hasret ve sevda türküleri söyleyen  gül bahçesindeki bülbüldür.

            Nevruz; Tuna'da okunan ezanın, Söğüt'te yanan ocağın, Elaziz'de pişen aşın, Ötüken'de koşan atın, Kerkük'te dillerden dökülen ağıtın, Çanakkale'de dalgalanan bayrağın, Kaşgar'da söylenen sevda ve hasret türküsünün adıdır. Bugün bir dilek tutun dileğinizde sevgi bulunsun diyerek sözlerini tamamladı.

 

            Okulumuz edebiyat öğretmeni Ülfet ÇELİK; Nevruzla ilgili güzel düşüncelerini bir şiirle dile getirdi. Programın ikinci aşamasında, 11/B sınıfı öğrencileri Nevruzla ilgili bir sunum gerçekleştirdiler. Okulumuzda çekmiş oldukları öğretmenlerinin de oynadığı bir  video film gösterdiler.

 

 

            Okul müdürü Nuh KORKMAZ; teşekkür konuşmasında 21 Mart Sultan Nevruz; Türklerin takvimlerinin başlangıç günüdür. Başta Türkler olmak üzere, Türklerle komşu olan ve Türkistan coğrafyasında yaşayan halklar tarafından  büyük bir coşkuyla kutlanan, Türk soylu halkların ortak bayramı olarak, tabiatın canlanmasını, yeniden uyanışı ifade eder. Türk milletinin ata ve ana yurdunda baharın başlangıç gününün yeri ve önemi hemen her devirde büyük olmuş ve bugün bayram olarak kabul edilmiştir. İslam öncesi Türkler, Osmanlılar ve Cumhuriyetin ilk dönemlerinden itibaren bayram olarak kutlanmaya devam edilmiştir. Programda emeği geçen tarih yaşam kulübü ve 11/B sınıfı öğrencilerine tarih öğretmenimiz Tayfur URGENÇ'e ve edebiyat öğretmenimiz Ülfet ÇELİK'e katkılarından dolayı teşekkür ederiz, Bu etkinlikler artık okulumuz için bir gelenek olmuştur. Öğretim başarısının yanı sıra eğitim önceliklerimiz arasındadır. Sosyal etkinliklerimiz devam edecektir. Dedi.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 27.03.2016 - Güncelleme: 26.05.2021 10:21 - Görüntülenme: 718
  Beğen | 0  kişi beğendi