Gülşehir Anadolu Lisesinde Kütüphanecilik Kulübü öğrencileri ve Danışman Öğretmenleri Memnune DOĞAN işbirliği ile okulda Türkçe seferberliği başlattılar. Okul panolarına ve duvarlarına Türkçeyi işgal eden yabancı kelimeleri ve Türkçe karşılıklarını yazarak, Türkçesi varken yabancı kelime kullanma kampanyası başlattılar. Yaklaşık 2 aydır bu çalışmayı gerçekleştiren Kütüphanecilik kulübü üyeleri 13 Mayıs Türk Dil Bayramında Karamanoğlu Mehmet Bey'in "bugünden sonra hiç kimse sarayda, divanda mecliste Türkçeden başka dil kullanmaya" fermanının üzerinden 734 yıl geçti. Bugün 1277 yılında Karamanoğlu Mehmet Beyi yeniden hatırlayarak, Türkçe'nin önemini öğrenci arkadaşlarımıza anlatmak istedik. Şeklinde duygularını ifade ettiler.

Memnune Doğan okuldaki bu çalışmayı şu şekilde değerlendirdi;  Milli Eğitimin temeli milli bir dilden geçmektedir. Bu doğrultuda öğrencilerimiz dil konusundaki çalışmalarına destek verdik. Bugün 450 milyon insan Türkçeyi kullanmaktadır. Karamanoğlu Mehmet Bey Türkçeyi resmi dil ilan etti, Cumhuriyetin ilanından sonra Türk Dil Kurumunu Ulu önder Atatürk bu amaçla kurdu.  Türk Dil Kurultayları amaç doğrultusunda yapıldı.  Türkçe konuşalım; Türkçe düşünelim.

Yayın: 15.05.2016 - Güncelleme: 12.06.2021 09:28 - Görüntülenme: 447